Home made sushi. part 2

Noniin sushin teko harjoittelu jatkuu! Päätettiin viettää viikonloppua ihan näin kotosalla: tehdä ruokaa ja katsoa leffaa <3 Ajateltiin myös vielä treenata näitä sushi taitoja, vaikka aika hyviä tuli jo ekalla kerralla. Lupasin silloin myös tarkemmat ohjeet ja tässä tulee olkaa hyvä.

Haettiin ekalla kerralla kaikki tarvittavat välineet ym. ihan vain Prismasta. Sieltä löytyi yllättävän hyvät, vaikka ensin mietittiin että pitää johonkin kiina kauppaan mennä. Käytettiin sellaista merkkiä kuin Yutaka ja ainakin toimi. Merkiltä löytyy kaikki sushissa tarvittava. Purkeissa on myös helpot ja selvät käyttöohjeet, mutta avaan niitä myös vähän tähän.

Viimeksi käytettiin sekä tonnikalaa että lohta, mutta nyt tehtiin pelkästä lohesta nigiri paloja ja sitten california rullia. Itse tykkään Nigiristä sillä niissä ei käytetä merilevälevyä, joka itselleni aiheuttaa vähän ongelmia :D Mutta olen oppinut jo jotenkuten syömään myös noita rullia ja nyt tehtiikin ihna ohjeen mukainen Californi rulla (tosin ei käytetty majoneesia). Se on hyvää peruskamaa, jolla voi opetella syömään sushia. Ja siis ihan oikeasti myös hyvää.  Ja pakkohan susheissa ei ole käyttää kalaa tai muuta lihaa, vaan niistä voi hehdä myös ihan kasvisversioita muun muassa avokadon kanssa. Muutenkin voi käyttää omaa luovuutta jos haluaa!

image

Home made sushi

Maku: 41

Tekoaika: 30 minuuttia

Valmistusaika: 30 minuuttia

Aika yhteensä: 1 tunti

Annoksia: 2

Tarjoilukoko: 2 rullaa, 15 nigiriä

Home made sushi

Ainekset

 • 250g sushi riisiä
 • 300g lohta (tai tonnikalaa tai molempia)
 • merilevä levyjä (sushi nori)
 • riisiviinietikkaa
 • suolaa
 • sokeria
 • soijaa
 • wasabia
 • katkarapuja
 • 1 kurkku
 • 1 avokado
 • bambumatto

Valmistusohjeet

  Riisi
 1. Aloita sushin teko pesemällä riisi. Laita noin 250g riisiä (2 annosta) kulhoon ja valuta päälle kylmää vettä. Pese riisiä varovasti vettä vaihtaen noin 4 kertaa. Valuta lopuksi vesi pois.
 2. Laita riisi paksupohjaiseen kannelliseen kattilaan ja kaada päälle 3 1/3dl vettä. Kuumenna ensin kiehuvaksi ja keitä sen jälkeen noin 10 min hiljalleen kannen alla.
 3. Sammuta levy ja anna riisin hautua viälä noin 30min. Älä avaa kantta! Anna riisin jäähtyä.
 4. Voit myös halutessasi maustaa riisin ja se on myös suositeltavaa. Sekoita 3 rkl riisiviinietikkaa, 2rkl sokeria ja 1tl suolaa keskenään.
 5. Sekoita tasaisesti jähtynyneen riisin joukkoon.
 6. Kala
 7. Voit käyttää makusi mukaan lähes mitä kalaa vain. Kalaa käytetään raakana tai aivan aavistuksen kypsennettynä. Lohi on ja tonnikala ovat varmoja ja turvallisia vaihtoehtoja ja ne sopivat suurimmalle osalle.
 8. Leikkaa kalasta ohuita noin 0,5cm paksuisia, 3-4cm pitkiä ja 2cm leveitä suikaleita. Sen kokoisia, mitä pystyy helposti riisin päällä laittamaan suuhunsa.
 9. Jos haluat laittaa kalaa myös rulliin, leikkaa hieman kapeampia ja pidempiä paloja.
 10. Nigiri-sushi
 11. Pyörittele riisistä soikean muotoinen pallo. Sellainen minkä katsot saavasi hyvin mahtumaan suuhun. Kostuta kädet välillä kylmässä vedessä, niin tahmea riisiseos ei jää kiinni.
 12. Asettele riisipallot tarjoilualustalle, levitä aavistus wasabia riisin pintaan ja laita kalafile siihen päälle. Paina kala varovasti riisiin kiinni.
 13. Tarjoile soijakastikkeen ja wasabitahnan kera
 14. Rulla
 15. Levä ulospäin: Laita levälevy bambumaton päälle ja levitä siihen ohut kerros riisiä. Jätä yläreunasta noin 1cm tyhjäksi. Asettele täytteet ja kierrä bambumaton avulla rullaksi.
 16. Leikkaa tervällä veitsellä muutaman sentin korkuisiksi paloiksi.
 17. Tarjoile soijakastikkeen ja wasabitahnan kera.
 18. Riisi ulospäin: Samoin kuin edellä, levitä riisi bambumaton päällä olevalle levälevylle. Tässä tapauksessa voit täyttää koko levyn, sillä riisi ei tarvitse liimapintaa.
 19. Nosta levy pois bambumatolta ja laita maton päälle elmukelmua. Käännä riisi-levälevy ja kippaa se riisi alaspäin matolle.
 20. Asettele täytteet keskelle ja kierrä jälleen rullaksi bambumaton avulla. Poista muovi.
 21. Leikkaa tervällä veitsellä muutaman sentin korkuisiksi paloiksi.
 22. Tarjoile soijakastikkeen ja wasabitahnan kera.
 23. Riisi ja Nigiri
  Rullat
  Miso keitto
 24. suoraan pussista, lisätään vain kiehuva vesi ja mahdollisesti esim. tofua.
 25. Tarjoilu

Muistiinpanot

Sushin valmistus aika riippuu siitä paljonko esim. rullia on tekemässä, joiten valmistus kestää hieman kauemmin. Lisäksi me olemme tehneet kahdestaan, niin sekin nopeuttaa. Ensikertalaiselle suosittelen varaamaan kunnolla aikaa :)

http://www.viadelsiisel.com/2014/03/02/home-made-sushi-part-2/

Tilaa RSS-syötteenä

Aihe: Reseptit, Yleinen | Tags: , , , , , , , , , | Ei kommentteja

Kirjoitettu: 2.3.2014

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>