Mini loma Roomassa

Koska olin kesällä laiska, niin laitan muutamia matka päivityksiä näin jälkikäteen! Eli kesän alussa vierailin neljän päivän kaupunkilomalla Rooman ikuisessa kaupungissa. Olin moikkaamassa ystävääni, joka oli siellä silloin työharjoittelussa. Olen käynyt Roomassa aiemminkin, lukio aikana ”luokkaretkellä” historian ryhmän kanssa :) Tuolloin rakastuin kaupunkiin täysin sydämin ja vannoinkin palaavani vielä takaisin. Rakastan Rooman välitöntä tunnelmaa ja kaupungin mystisyyttä. Se on suuri miljoonakaupunki, jossa on antiikin merkittävimmät jäänteet lepäävät sopusoinnussa modernin maailman kanssa. Roomalaiset ja italialaiset yleensäkin ovat erittäin ystävällisiä ja avuliaita. He ovat tietoisia menneisyydestään ja osaavat arvostaa sitä. Nähtävyyksistä onkin pidetty hyvää huolta ja niitä pyritään suojelemaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Koska olin tosiaan kolunnut jo aiemmalla reissulla kaikki mahdolliset ja mahdottomat nähtävyydet, niin nyt keskityttiin lähinnä vain olemaan ja nauttimaan :) Toki kierrettiin nytkin ulkoa päin tärkeimmät kohteet ja vierailtiin Vatikaanin pihalla, mutta sisään ei jaksettu jonottaa. Kesäkuun puolivälissä Roomassa oli parhaimmillaan mukavat 40 astetta lämmintä, joten siinä ei vapaaehtoisesti täpötäyteen museoon tunkenut ;) Kirkot puolestaan olivat mukavia vierailu kohteita, sillä niissä on varsin viileää sisällä. Katollisessa Roomassa kirkkoja myös riittää, mutta pitää huomioida pukeutumissäännöt; polvet ja olkapäät tulee peittää, missään pikku hepeneissä kirkkoon ei siis ole asiaa. Vaikka nykyisin turisteja ymmärretään paremmin, niin silti myös Vatikaanissa mini shortseja ym. katsottiin vähän kieroon.

Kuumuudesta selvisi kuitenkin hyvin kun suunnattiin yhtenä päivänä junalla rannalle. Vaikka Rooma sijaitseekin rannikolla, kaupungissa ei ole varsinaista rantaa vaan lähin löytyy noin tunnin junamatkan päästä etelään ai pohjoiseen. Me käytiin rannalla, jossa olin myös edellisellä kerralla..nimeä en nyt enää muista.. Rannoille on muutaman euron sisäänpääsymaksu ja sillä saa käyttöön vessat ja suihkut. Lisämaksusta saa myös tuolin ja varjon. Rannoilla on usein myös pari pientä kioskia. Hiekka on todella hienoa ja jopa ärsyttävää kun sitä tuulen mukana kulkeutuu kaikkialle. Ranta oli myös likainen! Vedessä lillui ties mitä ja roskia oli myös itse rannalla.. Saihan siellä hyvän rusketuksen, mutta ei se mikään elämys ollut. Eli en suosittele Roomaa rantalomaa suunnitteleville ja kyllähän tuo yhdistelmä kuulostaakin vähän oudolta :)

Yhtenä päivänä otettiin myös juna ja reissattin läheiseen Tivolin kaupunkiin. Ihana, Roomaan verrattuna pieni kaupunki, jossa on myös monia antiikin ajan nähtävyyksiä. Meillä meni lähtö hieman myöhäiseksi, joten ei ehditty käydä kakkialla missä piti, mutta jossain vanhassa puutarhassa vierailtiin ja sitten vain käveltiin kaupungin pieniä ja tunnelmallisia katuja. Tivolissa on paljon pieniä putiikkeja, joista voi tehdä hyviä ja erilaisia löytöjä. Kannattaa muuten huomioida, että jos omistaa opiskelijakortin, ihan vain suomalaisenkin, niin sillä sai monista pääsymaksuista ja lipuista alennusta.

Ruoka Roomassa oli hyvää ja kohtuu hintaista, tämä ei liene kenellekään yllätys :) Shoppailu mahdollisuuksiin olin puolestaan pettynyt. Muistin, että valikoima olisi ollut paljon laajempi. Huippu kalliita ja italialaisia merkkejä toki löytyy, mutta sellaiset perus pulliaisten kaupat puuttuivat. Lisäksi olin lähes kauhuissani italialaisten pukeutumisesta ja katumuodista! Joko oli panostettu 110% tai sitten näky oli sellainen, että meidän tuulipukukin on muodikkaampi.. No, koska en tällä reissulla kuitenkaan sen enempää keskittynyt turisteeraamiseen, niin annan kuvien puhua puolestaan. Jos on jotain kysyttävää Roomaan liittyen, niin laittakaa kommenttia, voin sitten kertoa ehkä enemmän :)

Sitten vielä tällainen uusi ja pelottava kokeilu. Englantini on huonoa ja kirjoittaminen varsinkin, mutta päätin nyt rohkeasti kokeilla tällaistä. Ja rakentavaa palautetta vaikka kieliopista otetaan kyllä vastaan :D This is also my first attempt to write a summary in English, in a few sentences:

So, that was my four-day trip to Rome, Italy. I was there in early June to meet with my friend, who was there as a trainee. I have been in Rome before, and it was still as wonderful as I remembered. The trip was very nice and relaxing. We also visited the nearby beach and town of Tivoli. If you have any questions about Rome, so please ask!

 

Tilaa RSS-syötteenä

Aihe: Matkailu | Tags: , , , , | Ei kommentteja

Kirjoitettu: 1.12.2013

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>