Lohi-munakasrulla

lohi-munakasrulla

Halusin viime perjantaina yllättää L:n kun tämä tuli Turkuun ja viettää kivan, rauhallisen ja ehkä vähän romanttisenkin koti-illan. Päätin hakea Alkosta pullon viiniä ja valmistaa jotain pikku purtavaa. Pienen miettimisen ja jälkeen päädyin yksinkertaiseen ja helppoon, mutta kuitenkin todella hyvään munakasrullaan. Ei kuulosta kauhean romanttiselta, mutta on hyvää ja sopii isommallekin karjulle. Ei siis ole liian hienoa ruokaa miesten mielestä :) Ovathan simpukat, kaviaari, etanat ym. perinteisesti sitä ”romanttista ruokaa”, jota nautinaan kynttilänvalossa, mutta koitappa tarjota noita perinteiselle suomalaiselle miehelle..Jos hän ne syö, niin valittaa ainakin seuraavaksi, että on edelleen nälkä. Munakasrullalla ei ole sitä ongelmaa, sillä se on erittäin täyttävää ja täytteethän voi vielä valita oman maun mukaan.

Minä käytin tässä kylmäsavulohta, sillä kala on meidän molempien suosikkeja. Se on myös lihaa kevyempää ja sopii näin hyvin iltapalaksi tai alkupalaksi. Jos rullasta tahtoo tehdä ruokaisamman, kannattaa täytteeksi valita tuhdimpaa tavaraa. Munakasrulla on todella helppo ja nopea valmistaa, se ei vaadi ihmeellisiä raaka-aineita ja on myös täytteistä riippuen halpa. Sen voi tarjoilla joko lämpimänä tai kylmänä ja se soveltuu loistavasti vaikka pikkusuolaiseksi juhliin, alkupalaksi, iltapalaksi sekä vaikka lounaaksi.

Lohimunakasrulla

Maku: 51

Tekoaika: 10 minuuttia

Valmistusaika: 25 minuuttia

Aika yhteensä: 35 minuuttia

Annoksia: 4

Kaloria / annos: 325 (1300 koko rulla) kCal

Lohimunakasrulla

Ainekset

 • 5 kananmunaa
 • 4 dl maitoa
 • 3/4 dl vehnäjauhoja
 • suolaa
 • pippuria
 • (halutessa muita mausteita)
 • Täyte
 • noin 250 g kylmäsavulohta
 • 100 g yrttisulatejuustoa (13%)
 • nippu rukolaa
 • ruohosipulia

Valmistusohjeet

 1. Mittaa maito kulhoon, vispaa joukkoon munat sekä jauhot.
 2. Vispaa seos tasaiseksi ja lisää mausteet.
 3. Kaada seos korkeareunaiselle, leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai uunipannulle. Paista keskitasossa, 200 asteessa, noin 20-25 minuuttia.
 4. Anna valmiin taikinan jäähtyä hetki ja kippaa se sitten toiselle leivinpaperille/foliolle.
 5. Valmistele täytettä taikinan paistuessa. Silppua lohi, rukoja ja ruohosipuli valmiiksi.
 6. Levitä valmiin taikinan pinnalle ensin sulatejuusto haluamasi paksuiseksi kerrokseksi (saa olla ihan runsaasti).
 7. Ripottele seuraavaksi päälle rukola, lohisilppu ja vielä ruohosipuli.
 8. Kääri rullalle kääretortun tapaan.
http://www.viadelsiisel.com/2012/09/30/lohi-munakasrulla/

Taikina onnistui hyvin ja täytteet tuli valituksi mielestäni aika nappiin, vaikken niitä sen enempää miettinyt. Todella hyvää ja L:lläkin tykkäsi :) Rukola ja lohi ovat todella hyvä yhdistelmä. Vähän sitruuna olisi voinut vielä lisätä tai laittaa koristeeksi. Kannattaa leikata rulla vinosti paloiksi, niin se pysyy kauniisti pystyssä lautasella. Lisäksi voi tarjota tuoretta salaattia. Viiniksi muuten valitsin tähän Espanjalaisen valkoviinin El Tiempon. Pidän kyseisestä viinistä muutenkin ja se sopii oikein hyvin seurusteluun ja pikkusuolaisen kanssa. Maukkaita hetkiä kaikille aisteille ;)

Tilaa RSS-syötteenä

Aihe: Reseptit, Yleinen | 2 kommenttia

Kirjoitettu: 30.9.2012
 • lauri kirjoitti:

  Nää lohimunakasrullat oli muuten tosi hyviä! :)

 • siisel kirjoitti:

  :) Kiva että maistui! Aion itse kokeilla vielä eri täytteillä, sillä tosiaa toimi loistavana iltapalana.


 • Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  *

  Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>